الثلاثاء، 20 أكتوبر 2009

الوجبه الأولى ... جلاش بالجبنه !



بصراحة هي من أسهل الوجبات , ومش بتاخد وقت كبير في تحضيرها وكمان مش مكلفة خالص , تعالوا بقى نشوف المكونات :

1- لفة جلاش .
2- تمن كيلو جبنه , لا تكون مالحة قوي ولا عادمة قوي
3- بجنيه زتون اخضر متقطع شرايح من عند اي واحد بتاع مخلل.
4- حبتين طماطم حلوين.
5- بيضتين
6- معلقتين حليب
7- فلفل اسود
8- شوية سمنه
التجهيزات الاولية ...
1- نجيب البيضتين ونضربهم في بعض , وبعدين نجيب معلقتين او تلات معالق لبن فوقيهم , ونحط شوية فلفل اسود , ونضرب كويس لغاية ما يبقى الخليط متجانس.
2- نجيب الجبنه ونقطع فوقيها الطماطم ونهرسهم جامد خالص.
طريقة العمل ... مافيش ابسط منها ...
عامله زي رص الطوب كده , مابين كل طبقة وطبقة شوية اسمنت , هنعمل كده في الجلاش بالضبط , , الاول هنعد عدد شرايح الجلاش , ونقسمهم بحيث نخلي عدد الطبقات السفلية اكتر من العلوية بطبقتين , يعني لو هما 14 شريحه مثلا , نقسمهم 8 سفلي و6 علوي, وبعدين هنجيب صينية وسط , ندهنها سمنه ونحط عليها الطبقة الأولى وفوق الطبقة الاولى نحط خليط البيض باللبن , وهكذا مرة سمنه ومرة بيض لغاية ما نوصل للطبقة التامنه , هنا بقى هنجيب الجبنة بالطماطم ونرصها فوق الجلاش , وبعدين نرش فوقيها الزيتون الشرايح, ونكمل عملية الرص لغاية ما نوصل لآخر طبقة , ندهن عليها من فوق باقي البيض باللبن, بعد كده تقطعها مربعات بالسكينه عشان تسهل عليك تقطيعها بعد ما تستوي, و بعدين تولع الفرن وتحط جواه الصنية وتطلعها اول ما وش الصنية يحمر , وخلي بالك ما تفتحش الفرن عليها كتير عشان الطبقات ماتلزقش في بعضيها.
الخطوة الأخيرة , انك تاكل وتدعيلي , ولو حصلتلكم اي مشاكل في المعده ماتجبش سيرة المدونة ولا سيرتي خالص ...
ودمتم بود...

هناك 10 تعليقات:

عالم حبيب يقول...

ايه ياعم الحلاوة دي

جوعتنا : )

صفــــاء يقول...

لا بجد عجبتنى
انا هجرب
وانا حصل حاجه معايا عنوان مدونتك

فشكووول يقول...

السلام عليكم يا احمد

والله العظءم انا عمال اضحك عليك وعلى وصفاتك

اصلى اليومين دول الحاجه راحت عشان تحج وانا اللى قاعد فى المطبخ اعك فى الاكل وبيطلع زى العسل والواد محمود ابنى بياكل معايا بايده وسنانه.. او يكون بيضحك على عشان يشجعنى وبس

انت تسال والكمبيوتر يجيب يقول...

ايه رايك لو ننشر وصفاتك لكل الناس؟
نحن اول برنامج أذاعى عن النت والمدونات ويذاع يوميا عدا الجمعه التاسعه وعشر دقائق صباحا على موجات الأذاعه الرئيسيه لمصر
نحن نطرح موضوعات الحلقات قبل اذاعتها فى مدونتنا لبعلق عليها اصحاب المدونات او غيرهم من الزائرين
ونذيع هذه الموضوعات مع التعليقات ومقتطفات من مدونات اصحابها اذا رغبوا
وبذلك نجمع لأول مره بين الأعلام التقليدى والنت
مدونتنا
http://netonradio.blogspot.com

micheal يقول...

ألف هنا وشفا
لسه من كام يوم بقول عاوز أتعلم أي حاجة في الطبيخ
كده حكون ضيف دائم
:)
تحياتي

اقصوصه يقول...

الله

الطريقه حلوه وايد وسهله

وتنفع وجبة افطار

وانالسه مفطرتش

لووووووووول

وردة فرح يقول...

شكلها لذيذة ...
بس شو هو الجلاش ؟

الازهرى يقول...

والله يا صاحبى
انا اكيل اه
انما ادخل اطبخ
فلا والف لا

بس الصراحة شكلها حلو انقلها للمسئولين هنا وابلغك بالنتائج

Unknown يقول...

ماشاء الله
دانت مش عازب فى المطبخ دانت ماشاء الله شيف فى المطبخ
بالهنا يارب

انترنتاوي يقول...

أستاذ يا احمد بجد